Snö och granar

Det har varit sol ett par dagar, så jag tog mig i kragen och gick ut på en fotorunda. Utanför fanns det mest snö och barrträd, men det är bättre än inget.
 

Nikon 50 mm f/1.8
 
Alla bilder på bloggen är skyddade med upphovsrättslagen.

Kommentarer
Postat av: Gabriella

Hej!
Vad använder du för sorts systemkamera?
Fungerar den bra och skulle du rekommendera den för nybörjare eller som förstagångs systemkamera? :)

Svar: Jag använder en Nikon D5100 sedan någon månad tillbaka. Innan dess använde jag en Nikon D5000, men eftersom denne började bli lite dryg på grund av sin tämligen höga ålder (och intensiva användande) skaffade jag mig en annan som var nästan likadan, haha.Jag har inte upplevt att någon systemkamera jag umgåtts med har fungerat dåligt, det är lite så med systemkameror, det finns bara bra och bättre. Jag tycker inte heller att det finns några systemkameror som är specifikt för nybörjare, alla kräver att man lär sig hantera dem för att bilderna faktiskt ska bli bra.
Det absolut viktigaste när man skaffar en systemkamera är att Känna på den. Hur Känns den att hålla i? Tanken är ju (förhoppningsvis) att ni ska spendera ganska många timmar tillsammans, därför är det viktigt att den inte känns otymplig eller liknande.
Men ja, fundera på två saker i huvudsak när du skaffar en systemkamera; Hur känns kameran att hålla i och orkar jag ägna mig åt att lära mig hantera den? En systemkamera är fantastisk om den används, men ibland hamnar den bara hemma på hyllan för att man insåg att den "inte tog fantastiska bilder" (precis som med allt annat så kräver ju fotografi viss övning, haha) eller för att den "känns jobbig att bära omkring på" (Därför bör man känna på den).
Så sammanfattningsvis: Åk till en elektronikaffär och känn hur de olika kamerorna känns att hålla i och vilken du känner dig mest bekväm med var de olika knapparna sitter så går det nog bra. Skulle du ha några frågor gällande inställningar eller sådär senare får du gärna höra av dig :) Lycka till med fotandet!
helenaskonst.blogg.se

2013-03-17 @ 11:12:10
Postat av: Annika

Älskar den här slags bilder. Superfina!

2013-03-19 @ 18:13:32
URL: http://annikaprotempera.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag är en tjej född 1992 som studerar molekylärbiologi på Uppsala Universitet.
En dag för länge sedan fick jag en kamera i mina händer och insåg att jag tyckte om att fotografera. En regnig dag 7 år senare skapade jag mig en fotoblogg; här är den.
Jag fotograferar med en Nikon D5100.
----------------------------