Gammalt motljus

Hej
Jag är sjukt inaktiv på fotofronten. Dels för att jag har annat för mig, dels för att insekter och blommor lyser med sin frånvaro och dels för att min gamla älskade D5000 börjar bli lite.. dryg. När man fotat en stund måste man stänga av och starta kameran 1 - 4 gånger innan den kan tänka sig att ta en bild? Trodde först att det var något med autofokus, men är samma sak på manuellt. Inte heller något fel på objektiven (...eller ja, det låter högst osannolikt att telet, 50mm och makrot skulle få samma problem samtidigt). Så ja, vi får se hur det går med stackaren. 
 
Men ja, här kommer två bilder på fåglar i motljus som är omkring 2 år gamla. Överexponerade bakgrunder och underexponerade fåglar, woho, men ja. Jag har inget bättre just nu.
Nikon 70 - 300 mm
 
Alla bilder på bloggen är skyddade med upphovsrättslagen.

Majsormsfotografering

Hejsan
Idag har jag fotat Stollen, min ena majsorm. Bara så ni vet och sådär, solen sken och det var för kallt för att gå ut och fota, så då kan man öppna persiennerna och fotografera inne istället.Nikon 85 mm f/3.5
 
Alla bilder på bloggen är skyddade enligt upphovsrättslagen.

Anatomi, blombrist och skyrim

Hejsan
Jag tänkte mest säga att jag lever.
Men. Jag fotograferar mest insekter och blommor. Det är vinter. Det finns ont om insekter och blommor. Så jag fotograferar inte särskilt mycket alls ärligt talat. Ska försöka bättra mig så småningom. Istället spelar jag skyrim, försöker öva mig på att måla mer anatomiskt korrekta hundar (...det går sådär...) och går på föreläsningar om bakterier. 
I brist på bättre bilder får ni mitt senaste oseriösa anatomikladdande. 
 
Ha det bra och sådär.

Oredigerat skogigt

Hej.
Jag är lat. Så vi kör på oredigerade bilder idag. Ni får överleva och sådär.
 

Nikon 85 mm f/3.5
 
Alla bilder på bloggen är skyddade med upphovsrättslagen.
 

Fåglar i rörelse

Hejsan
Här kommer jag och visar upp bilder som jag egentligen inte är särskilt nöjd med, så kan det gå. Nåja. Det är lite fåglar i alla fall. Som rör sig. De gör det ibland har jag hört.Nikon 70 - 300 mm f/4,5-5,6
 
Alla bilder på bloggen är skyddade med upphovsrättslagen.

Gott nytt år!

Hejsan
Jag hade först tänkt visa er en massa halvkassa bilder på gräsänder som jag egentligen inte är nöjd med, men vi tar dem någon annan dag. Istället blir det fyrverkerier. 
 
På något märkligt sätt lyckas jag varenda eviga år glömma bort att det absolut svåraste med att fota fyrverkerier är att ställa in rätt fokus. Så av 240 bilder fick jag fram 3 som kändes vettiga, woh vilken episkt bra utdelning! 
 
Får väl också passa på och önska er alla ett Gott nytt år!

Nikon 50 mm f/1.8
 
Alla bilder på bloggen är skyddade med upphovsrättslagen.Jag är en tjej född 1992 som studerar molekylärbiologi på Uppsala Universitet.
En dag för länge sedan fick jag en kamera i mina händer och insåg att jag tyckte om att fotografera. En regnig dag 7 år senare skapade jag mig en fotoblogg; här är den.
Jag fotograferar med en Nikon D5100.
----------------------------